Що потрібно робити для того, щоб процедура стягнення боргів виявилася простою і швидкою?

Якщо ви потрапили в неприємну ситуацію, коли потрібно отримати гроші, які ви позичили, назад, вперше, складно зорієнтуватися і придумати правильний алгоритм дій. Для того щоб уникнути таких проблем необхідно заздалегідь проконсультуватися з юристом або дізнатися якомога більше інформації з інших джерел.

Отже, під час того, як ви позичаєте гроші навіть близькій людині, причому, особливо якщо сума виявляється суттєвою, необхідно написати розписку і документ про те, що ви дали в борг. Це займе всього кілька хвилин, однак пізніше, в разі виникнення неприємностей, саме такий папір може стати гарантом повернення грошей вам. У розписці важливо вказати суму, яка була взята в борг, повні ім'я, прізвище та по батькові одержувача, і його контактні дані. Не забудьте вказати терміни, до яких боржник зобов'язується повернути гроші, які він взяв у борг.

Звичайно ж, необхідно спершу спробувати вирішити проблему мирно. Це дуже важливий момент. Ви навряд чи б стали давати гроші в борг зовсім незнайомій людині (звичайно якщо мова йде про фізичних осіб). Псувати з ним стосунки через фінансову сторону питання було б не дуже приємно. Тому намагайтеся ретельно обумовити важливість повернення боргу і після, в разі порушення домовленості, спробуйте поспілкуватися з людиною особисто. Звичайно ж, юрист може зробити це за вас, в чому не буде нічого образливого, однак це допоможе заощадити масу часу.